please wait

RECIPES

RED CURRY PASTE

30 min | 6 ing | 4-6 portions

התאמת הקארי לירקות וחלבונים

ניתן להשתמש במגגון חלבונים לכל הקארים, בשר, דגים, פירות ים, טופו ועוף. מבחינת ירקות, ניתן להוסיף מגוון ענק, ירקות קשים צריכים בישול ארוך בקארי ולעיתים עדיף לחלוט בנפרד ולהוסיף לקראת השלמת תבשיל הקארי

INGREDIENTS

  • מחית קארי אדום טאיזו - 250 גרם
  • חלב קוקוס - 1.5 ליטר
  • רוטב דגים - 60 גרם (6 כפות)
  • מחית צילי תאי - 60 גרם
  • סוכר דקלים - 100 גרם (2 מטבעות)
  • מלח - 10 גרם (כף)

https://wolt.com/he/isr/tel-aviv/restaurant/cafe-taizu

לרכישה דרך רכישה דרך וולט

INSTRUCTION

step 1

יש לציין שפתיחת מחית של כל סוג של קארי בין אם הוא הודי מלזי תאילנדי וכו׳ זה הוא תהליך זהה ברמה מסיומת הדגשים הם זהים והם:
יש לפתוח את מחית הקארי (לטגן) בסיר עם מעט שמן על אש נמוכה ובעצם מטגנים (פותחים) את המחית עד שהריח החריף של הירקות הטריים (צילי ג'ינג'ר שום שאלוט וכו׳) נעלם והמחית נדבקת לתחתית הסיר
מומלץ להריח את המחית בתחילת הטיגון (פתיחה) כדי לקבל פרספקטיבה על מה הוא הריח החריף ולהבין מתי ממשיכים לשלב הבא

step 2

חשוב לציין שפתיחת מחית זו אינה פעולה של ״שגר ושכח״ צריך כל הזמן לערב ולגרד את התחתית של הסיר בכדי שהמחית של הקארי לא תישרף וכל שאריות הקרמל שנדבקו לתחתית הסיר יתערבבו יחד ברוטב

step 3

כשאנחנו מדברים על שימוש בשמן בפתחיה של קארי אנחנו רוצים להשתמש בשמן שהוא ניטרלי בטעמו ולא שמן עתיר בטעם כמו שמן זית
בטאיזו אנחנו מעדיפים להשתמש בשמן זרעי ענבים אשר ניטרלי בטעמו ועשיר בערכים תזונתיים.

step 4

הוספת קרם הקוקוס!
זה הוא חלק חשוב בהכנת הקארי כשאנחנו מוסיפים את קרם הקוקוס מוסיפים בהדרגה ולא את כל בכמות בבת אחת!
בעצם לאחר שסימנו לפתוח את המחית אנחנו נתחיל את שלב ההוספה של חלב הקוקוס עכשיו נוכל להגביר טיפה את האש (נמוך-בינוני)
ונתחיל להוסיף את חלב הקוקס בכמויות קטנות למעשה מוסיפים כמות קטנה ומצמצמים והחלב יותר סמיך (כשאר יש רתיחה והבועות נעשות קטנות), ברגע שקרם הקוקוס מצתמצם והרוטב מתחיל להדבק לתחתית מוסיפים עוד ומערבבים היטב כולל גירוד התחתית
נוסיף עוד חלב קוקוס עד לסיום כמות חלב הקוקסוכל שאריות הקרמל שנדבקו לתחתית הסיר יתערבבו יחד ברוטב

step 5

אם אתם חפצים בקארי חלק ללא חתיכות של מחית אז אפשר לסנן אם לא אפשר לאכול ישר מהסיר כשהוא מוכן (אין צורך לסנן את הקארי הצהוב כלל).

שנה טובה ומתוקה עם המתנה המושלמת לחג

taizu gift card
לרכישה
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + xסגיר אתר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z